Livs - Allt du behöver veta om Livsmedel och LivsmedelsaffärerLivs i Korpilombolo

Livsmedel i Korpilombolo

Det inte finns så ett stort antal livsmedelsbutiker (bara 2) i Korpilombolo och därför är det viktigt att dessa finns kvar även i framtiden och man bör undvika att köpa sina matvaror eller livsmedel på någon större ort i Norrbotten som ligger i närheten av Korpilombolo. Tänk också på att kostnaden för att handla mat dels beror på priset på maten men också att det kostar 30-50 kr/mil att åka bil vilket ni kan bli tvungna att göra varje gång ni behöver ett ägg eller en liter mjölk om det inte finns någon mataffär kvar i Korpilombolo.


Det finns naturligtvis fler livsmedelsbutiker i närheten av Korpilombolo i Norrbotten och för någon av dessa stora livsmedelsbutiker kan ägaren till butiken tjäna 20 Mkr varje år och därför är det viktigt att stödköpa mat i de mindre matvaruaffärerna så att konkurrensen bibehålls och att Korpilombolo lever kvar med någon bra mataffär.
Bäst att komma i kontakt med en bra livsmedelsbutik i Korpilombolo där ni kan köpa mat och specerier är att välja någon mataffär nedan:


Alla matvarubutiker i Korpilombolo där ni kan köpa livsmedel

ICA Nära We-Hå´s

Telegatan 2

980 60 Korpilombolo

0977-100 25

Wehå Livs AB

Telegatan 4

980 60 Korpilombolo

0977-100 85